logo

Unite Revolution Slider 2

Welkom op de officiële website van “The Famous Patato!”, een initiatief van de Landbouwvereniging van Cyprus en van de aardappeltelers van het eiland.

Naar verluidt deed de aardappel zijn intrede in Cyprus in de 16e eeuw, maar pas in de 19e en de 20e eeuw werd de aardappel systematisch ingevoerd en is er sprake van intensieve teelt op het eiland. Vandaag is de aardappelteelt één van de belangrijkste landbouwactiviteiten van Cyprus, terwijl het grootste deel van de geproduceerde hoeveelheid uitgevoerd wordt naar overal in de Europese Unie.

Dankzij het gunstige klimaat en de typische bodem, met in het bijzonder de rode grond die rijk is aan voedingsstoffen, produceert Cyprus aardappelen met uitstekende organoleptische eigenschappen. De productie loopt bijna het hele jaar door.

In onze culinaire traditie speelt de aardappel een centrale rol. Van zodra de aardappel zijn intrede deed, hebben gerechten en recepten zich aangepast aan de eigenschappen en de smaak van de aardappel. Geniet van uw bezoek aan onze website en probeer enkele of alle van onze unieke gastronomische ideeën die u ten volle laten genieten van uw favoriete aardappel!

Enjoy the Famous Potato!