logo

De Landbouwvereniging van Cyprus (Panagrotikós Sýndesmos Kýprou) is het belangrijkste orgaan waarin de hele landbouwproductie van de Republiek Cyprus vertegenwoordigd is. De Vereniging is opgericht op 15 oktober 1989 en is thans de grootste landelijke landbouworganisatie op het eiland. De leden van de vereniging zijn directe producenten, bedrijvig in de primaire agrarische sector.

De basisfilosofie van de vereniging is de landbouwers te steunen aan de basis van de sociale markteconomie, door een dusdanig beleid te bevorderen op alle niveaus.

De Landbouwvereniging van Cyprus is gevestigd in Nicosia en heeft kantoren in Famagusta, Limassol, Larnaca en Paphos. De Vereniging neemt actief deel aan de vorming en uitvoering van het landbouwbeleid van de Republiek Cyprus.

De Landbouwvereniging van Cyprus is een volwaardig lid van internationale en Europese instanties, zoals de Copa Cogeca (European Farmers & European Agro-Cooperatives) en heeft belangrijke programma's ontwikkeld - en ontwikkelt nog steeds -  betreffende de bevordering van landbouwproducten, onderzoeksprojecten ter verbetering van de landbouwproductie alsook activiteiten op nationaal niveau ten behoeve van onze leden landbouwers en veehouders.